Skaffa segelbåtar till segling

Att segla är en fantastisk upplevelse om man har en bra segelbåt och kunskap om segling. Segling är en livsstil som många trivs med när man väl har börjat. En segelbåt till nybörjaren behöver inte blir en dyr historia då man även kan köpa begagnade segelbåtar.

Smarta anläggningsmaskiner till bygget innan man seglar ut

Om man har ett stort projekt på gång, som att bygga ett hus eller om man kanske äger ett byggföretag, kan det vara bra att äga riktigt bra maskiner! Att bygga hus eller ägna sig åt sitt byggföretag innebär att man kanske inte har tid att segla ut med sin nya segelbåt, samt att det kan kosta en hel del med nya maskiner. Det finns andra smarta lösningar för att spara pengar, genom att köpa anläggningsmaskiner på auktion med trygga köpavtal. Fördelen är att man i lugn och ro kan sitta hemma och buda, men även sälja sina egna anläggningsmaskiner om man redan har en eller flera. Sedan är det bara att koppla av med mer pengar till att köpa en segelbåt, eller redan segla ut på båtsemestern med en bra reskassa.

Köpa segelbåtar och vad man ska tänka på

Det finns många bra tips när man köper en eller fler segelbåtar men som även gäller när man köper båtar i allmänhet. Köper man en begagnad segelbåt måste man se till så att båten är besiktad innan man köper den. Man ska även självklart provsegla en segelbåt och är man nybörjare behöver man inte till en början köpa den mest avancerade segelbåten. Det är ett mycket klokt tips att undvika gamla inombordare som är över 30 år och det gäller även segel. Är seglet i för dåligt skick ska man vara medveten om att ett nytt segel kostar runt 50 000 kronor. Nya segelbåtar är alltid en trygg affär där även garantier ingår. En segelbåt kräver underhåll med en kostnad kring 10 000 kronor per år.

Äger man en segelbåt eller flera måste man även ha båtplatser för båten eller båtarna. En båtplats kan kosta en hel del, men är ett måste när man äger en segelbåt. En regel som är viktig att känna till är att om det inte ingår en båtplats i köpet, måste man skaffa en inom tre månader. Hyr man en allmän båtplats som tillhör den stad man bor i, måste man stå som ägare av segelbåten som står på båtplatsen. Har man ett eget hus med egen båtplats behöver man inte oroa sig för någon hyra och detsamma gäller när man ställer av segelbåten på land inför vintern. Då kan man lätt ha segelbåten på sin egen tomt helt gratis. Annars finns det även ställplatser som man kan hyra för sin segelbåt under vinterhalvåret.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy