Håll dig säker på båten och bilen med bra belysning

Med båtar och bilar är det möjligt att hitta på en mängd spännande aktiviteter med familj och vänner. Faktum är att det finns få saker som slår känslan av att få tillbringa dagen med dina närmaste på båten eller bilturen. Dock är det bra att göra vissa förberedelser inför turen med båten och bilen, speciellt när det gäller nödvändig säkerhetsutrustning. Belysning spelar en avgörande roll för säkerheten när du är ute och kör båt och bil eftersom det skyddar både dig och andra.

Köp din belysning på Nordeye

Numera är det smidigt att hitta belysning online. På Nordeye hittar du allt inom belysning för fordon som personbil, transportbil, lastbil, traktor, grävmaskin, skogsmaskin och ATV. Här kan du köpa allt från backlampor och bakljus till blinkers och extraljus. Ta till exempel en svart backlampa med svart plast och vitt plastglas som endast kostar 150 kronor. Som du märker erbjuder Nordeye ett brett sortiment på belysning och dessutom fri frakt vid köp över 1000 kronor samt enkel betalning. Tveka inte, passa på och uppgradera belysningen nu!

Förbered dig med säkerhetsutrustning

Att kunna förutse en nödsituation är inte lätt och av denna anledning är det bäst att förbereda dig med följande säkerhetsutrustning:

  • Ficklampa – Se till att alltid ha med en ficklampa tillsammans med extra batterier för att se i mörkret. Det gör även att du syns om din båt eller bil får slut på bränsle.
  • Första hjälpen-kit – Kunskap i första hjälpen och första hjälpen-kit kan vara avgörande vid en olycka eller katastrof medan hjälpen är på väg. Denna typ av hjälp kan vara livräddande.
  • Vissla – En vissla kan användas för att ropa på hjälp i en nödsituation på landsbygden och på vattnet. Det är också ett alternativt sätt få uppmärksamhet när sikten är dålig som till exempel vid dimma och mörker.

Förhindra kollisioner och krockar med belysning

Det huvudsakliga syftet med belysning på båtar och bilar är att förhindra kollisioner och krockar vid mörker. Vid dimma, kraftiga regnskurar och snöfall är belysning också ett utmärkt sätt att hålla dig och andra säkra. Med god belysning säkerställer du att andra ser dig och att inga olyckor inträffar.

Sammanfattningsvis kan belysning förhindra kollisioner och krockar på två olika sätt:

1. Bli sedd – Att belysning gör dig sedd är ganska uppenbart och det är därför så viktigt att se till att belysningen fungerar. Utan fungerande belysning blir det farligt och svårt att nå din destination. Se till att kontrollera och underhålla belysningen emellanåt så att den fungerar optimalt.

2. Ge snabb information – Belysning ger snabb information vilken storlek, form och färdriktning en båt och bil har. På så sätt kan den som närmar sig vidta en lämplig åtgärd för att förhindra en olycka.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy