Ribbåtens värde

När solen skiner och sjön lockar händer det att man suckandes blickar ut mot vatten och önskar att man ägde ett sjöfordon. Drömmen förblir i de flesta fall fortsatt en dröm då det kan vara svårt för exempelvis den nyinsatta att utforska det oändliga havet av valmöjligheter gällande båtar som finns att köpa, både off-och online.

Därför är det värt att tipsa om en favorit som flitigt användas för både hobbyfiske och under familjesemestern. En ribbåt är självklart en mer seriös investering än billiga gummibåtar som nästintill alltid, på ett eller annat sätt, går sönder under sommarsemestern. Dock är denna typ av båt heller inte en massiv investering, likt en motorbåt.

Med andra ord, denna typ av sjöfordon är tillräckligt seriös för kontinuerligt bruk till sjöss utan att slå hål i plånboken. Ett bra första alternativ för havsälskare som bestämmer att ta första steget ut till sjöss.

Fördelar med en ribbåt

Ribbåten har funnits sedan mitten av 60-talet och har sedan dess brukats av räddningstjänsten till havs och nu i modern tid även av semesterfirare.

Det finns många fördelar med en ribbåt. Först och främst är de i de allra flesta fall riktigt enkla att förvara. Många modeller är framtagna med mångsidigt bruk i åtanke och dess förstärkta gummikärna kan enkelt tömmas på luft samt smidigt monteras upp och ned. En ribbåt kommer dessutom nästan alltid med en V-köl baktill, där du enkelt kan montera på en extern motor om så önskas.

Praktiska egenskaper likt förstärkta lufttuber som skyddar mer utsatta områden på båten och samtidigt motverka slitage som kommer vid regelbundet bruk, varvas med ett slitstarkt yttre som tål ordentlig manövrering på vatten.

Trots dess kompakta design i nerpackat tillstånd, rymmer den mer människor än vad man kanske först tror. De största modellerna rymmer upp till fem personer. Detta är bra för dig som inte vill exempelvis spendera en fisketur helt själv eller vill involvera familj och vänner.

Andra fördelar med en ribbåt är givetvis dess prisklass. Då snäppet över likt tidigare nämnda motorbåten, vilket kan kosta lång över hundratusentals riksdaler, går det definitivt att hitta ett alternativ av kvalitet för långt under tiotusen kronor. Om du är intresserad har Buildor ett brett alternativ av ribbåtar och accessoarer i en prisklass som är snäll mot plånboken.

Om detta lockar är det sist värt att notera att du först bör läsa på om allmänna sjöregler samt ha ett förstahjälpen-kit redo om det mot förmodan skulle behövas.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy