Detta ska du tänka på innan du köper båt!

En båt är för många en stor investering och som alla stora investeringar krävs det planering innan ett köp. Det finns många saker som du behöver ha koll på och frågorna varierar beroende på om du ska köpa en begagnad eller en ny båt, samt om du ska köpa den utomlands eller hemma i Sverige.

Många brukar redan ha en klar bild över vad det är för båt som de vill ha, t.ex. en segelbåt eller en motorbåt. Oavsett vilken båt du väljer behöver du först fundera på vad du faktiskt vill använda båten till. Vill du kunna åka ut på korta turer med familjen under sommaren eller ska du vara ute länge på vattnet och är i behov av övernattning? Kanske vill du istället ta hjälp av båten i samband med olika vattensporter och aktiviteter? Så fort du har bestämt dig för ändamålet med båten kommer båtköpet att bli betydligt enklare.

Bästa tipsen inför båtköpet

Här nedan har vi samlat en lista med några av de bästa tipsen och råden inför ditt båtköp. Kom ihåg att du behöver ha en ordentlig båtkärra för att kunna få båten hem. Hos https://www.kellfri.se kan du hitta mängder med maskiner, vagnar och produkter som kan passa – om inte annat verktyg för att bygga en egen.

1. Båtar är tillverkade för olika ändamål. Se därför till att du har koll på vilka egenskaper båten har. Det är viktigt att egenskaperna kan uppfylla alla dina behov.

2. Försök att inte stirra dig blind på priset, utan fundera även på vilka kringliggande kostnader som finns.

3. Väljer du att köpa båt från privatperson? Säkerställ att det faktiskt är ägaren som säljer båten och kontrollera att den inte är stulen. Det kan du göra hos Larmtjänst.

4. Om båten inte är tillverkad senare än 1998 och CE-märkt är den inte laglig att sälja den vidare, åtminstone inte lagligt för företag.

5. Se till att du tecknar en bra och komplett båtförsäkring som täcker dina behov.

6. Väljer du att handla från utlandet behöver du ha koll på moms, tull och om det finns några andra skatter som du måste betala.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy