Finansiera din båt med ett lån

Allt fler människor vill idag ha möjlighet att uppleva sjölivet på egen hand och med en alldeles egen båt. Att vara ute på öppet vatten ger en känsla av enorm frihet och Sverige har många fantastiska platser att sjösätta båten på.

Båtar har alltid varit något som människor har uppskattat och under åren har de använts till mängder med olika saker. Företag har använt sig av båtar för att frakta saker och gods, samtidigt som de också har använts i samband med fiske eller för att det bara är härligt att känna vinden i håret. Idag finns det möjlighet att utföra frakt av saker med andra alternativ, t.ex. med Fraktus. Vill du däremot använda dig av båten för egen vinning finns det inget direkt alternativ. Vill du ut på öppet hav är det en egen båt du behöver införskaffa dig.

Finansiera ditt båtköp

Den främsta orsaken till att många inte köper sig en båt är helt enkelt på grund av kostnaderna som medföljer. Både båten, underhållet och driften kostar mer än vad många räknar med. Dock betyder det inte att det är fullt omöjligt och om du verkligen drömmer om en båt kan det vara en god idé att finansiera den med hjälp av ett lån.

Kort och gott kan man säga att det finns två olika låneformer som lämpar sig när du vill köpa en båt. Det ena är privatlånet och det andra är ett båtlån. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Här nedan berättar vi mer om vad som gäller.

Privatlån – Ett privatlån är oftast mycket enkelt att få beviljat. Har du en god kreditvärdighet är lånevillkoren bra och du kan låna höga belopp till en bekväm löptid och med en bra ränta. Låneformen kräver inte heller någon säkerhet och du behöver inte förklara för långivaren eller banken vad du ska använda pengarna till. Ett privatlån kan du ansöka om med eller utan UC och trots betalningsanmärkningar.

Båtlån – Ett båtlån fungerar i princip på samma sätt som ett billån. Det betyder att låneformen är specifikt framtagen för ändamålet. Här kan du låna mycket höga belopp för att finansiera din båt. Observera att du inte kan låna båtens fullständiga belopp, utan du behöver själv se till att ha en kontantinsats på 20 %. Här är det också båten som kommer att stå som säkerhet på lånet. Det kan kännas skrämmande, men sanningen är att en säkerhet oftast ger dig mycket bättre lånevillkor och en mycket bekvämare ränta.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy