Adrift

Den amerikanska dramafilmen Adrift från 2018 bygger på verkliga händelser som utspelade sig på Stilla havet 1983. Det unga paret Tami Oldham och Richard Sharp har precis träffats och antagit ett uppdrag att segla en lyxyacht från Tahiti till San Diego tillsammans.

Stormig förälskelse

Filmen inleds med att Tami (Shailene Woodley) vaknar omtöcknad ombord på lyxyachten Hazaña. Hon upptäcker att båten är skadad och att Richard (Sam Claflin) saknas. Radion är utslagen och Tami vet inte vad hon ska ta sig till. Hon har ingen aning om att hon har överlevt tidernas värsta orkan. Plötsligt upptäcker hon yachtens livbåt ute till sjöss och där hon tycker sig se Richard. Tyvärr kan hon inte nå honom förrän hon har gjort båten segelduglig igen. Hon startar en pump för att få ut allt vatten och fixar ett provisoriskt segel.

Hallucinationer

Frågan är om hon verkligen har sett Richard eller om hon har slagit i huvudet så hårt att hon hallucinerar. När hon lyckas kvickna till ordentligt minns hon orkanen och hur Richard övertalade henne att söka skydd i kabinen. Uppe på däck föll han själv överbord när båten voltade runt upprepade gånger och återfanns aldrig. Tami räddades slutligen efter 41 dagar på sjön.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy