Symphony of the Seas: Världens största kryssningsfartyg

Ett intressant faktum med kryssningsfartyg är att de blir bara större och tyngre för varje år. Symphony of the Seas började byggas 2015 och är sedan sin jungfruresa i april 2018 världens största och tyngsta kryssningsfartyg, något som är marginellt mer än förra rekordinnehavaren, systerfartyget Harmony of the Seas. Symphony of the Seas ägs och drivs av det norsk-amerikanska rederiet Royal Caribbean International och som namnet antyder anordnar rederiet kryssningar i hela världen. Symphony of the Seas avgår från soliga Miami till ön CocoCay på Bahamas i Karibien. På CocoCay finns allt som en semester ska innehålla: sol, badstränder och dessutom en vågpool samt Nordamerikas högsta vatten rutschbana. Emellertid är förmodligen själva fartyget den största lockelsen med tanke på följande storslagna mått och kapacitet:

  • Antal däck: 18
  • Bredd: 65 meter
  • Bruttoton: 230 000
  • Djupgående: 9 meter
  • Längd: 362 meter
  • Passagerarkapacitet: 6 680

Därutöver har fartyget en kapacitet för 2 200 besättningspersonal. Sammanlagt blir ett fullbokat fartyg lika befolkat som en mindre tätort i Sverige. För att få en bild av hur stort fartyget är, föreställ dig fyra stycken frihetsgudinnor på längden i rad. En annan jämförelse är med fartyget Titanic som många känner till och har en ungefärlig bild av dess storlek. Med drygt 46 000 brutton som Titanic hade är Symphony of the Seas fem gånger så stor i vikt. Symphony of the Seas är därmed en riktig bjässe till kryssningsfartyg som är förtjänt av titeln världens största kryssning fartyg. Dock erbjuder fartyget självklart mycket mer än bara storlek och rymd.

Spännande aktiviteter och upplevelser

Fartyget erbjuder massor av saker att uppleva och göra, allt från barnaktiviteter till obegränsat nattliv. Ett exempel på en upplevelse är att besöka Bionic bar där “mixologi möter teknik”. Det innebär att baren har ett futuristiskt system med robotbartendrar som tar emot och serverar kunder. Det låter nästan lika smidigt som om Work System hade utvecklat eller servat robotorna! Menyn i denna futuristiska bar är givetvis digital och tillåter till och med kunder att skriva in sitt eget recept. På tal om fartygets barer erbjuder Symphony of the Seas ett oändligt utbud av god mat, från fin middag till söta frestelser. Däribland erbjuder restaurang Hooked Seafood färsk klassisk kustmat och riktiga fisk- och skaldjurssmaker som krispiga gyllene Maryland-krabbkakor, Maryland clam strip-mackan, färska ostron och raw bar-favoriter. Nu är nästa steg att kanske tillfredsställa sötsuget. Godis brukar alltid gå in i magen och därför rekommenderas ett besök hos Sugar Beach, som är ett paradis fullt med godis och sockersöta överraskningar.

För att slappna av är Vitality Spa väl värt ett besök. Här erbjuds en fullfjädrad palett av tjänster såsom ansiktsbehandlingar, akupunktur, massage, nageltjänster, spa och till och med tandblekning.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy