Finansiera ditt båtköp

Drömmer du om att få känna vinden i ditt hår när du befinner dig ute på öppet hav? Då är du inte ensam. Många svenskar drömmer dagligen om att kunna skaffa sig en egen båt och eftersom man inte behöver ha något “båtkörkort” är det också många som lyckas uppfylla sin dröm. Sverige är ett land som består av väldigt mycket vatten och därför är möjligheten till båtlivet också relativt enkel. Det som däremot kan vara svårare är att veta hur man ska kunna ha råd med sin båt. Båtar kan vara riktigt dyra i inköp!

Det finns flera sätt att gå tillväga för den som vill skaffa sig en båt. Här nedan får du läsa om de vanligaste tillvägagångssätten att få båten från båthandlaren och hem till din egen bygga, ditt garage eller din båtplats.

Spara ihop pengarna själv – Det tveklöst bästa sättet är alltid att spara ihop pengarna själv. Det kan låta jobbigt och tidskrävande, men det är ändå det bästa alternativet. Kanske har du redan en del på sparkontot idag som du kan använda dig av? Du kan även skaffa dig ett extrajobb där alla extra inkomster går till just båten.

Bygg din egen båt – Har du kunskap och erfarenhet av att såga och hamra? Då kanske du kan bygga ihop din egen båt, eller åtminstone köpa en väldigt billig båt som du sedan rustar upp själv. På Byggmax kan du hitta mängder med verktyg och material som kan komma till stor användning när du renoverar en båt. Här har du också kunnig och professionell personal som kan vägleda dig rätt.

Finansiera med hjälp av ett lån – Det absolut vanligaste sättet är dock inte att bygga sin båt själv och inte heller att spara ihop pengarna, utan att faktiskt använda sig av ett lån. Det finns egentligen två olika typer av lån som man kan använda sig av. Det är båtlånet och det är privatlånet. Naturligtvis kan även snabblån eller sms-lån fungera, men eftersom lånebeloppen som erbjuds vanligtvis är väldigt små kan du inte räkna med stora belopp heller. Fördelen med privatlån är att du har möjlighet att låna till precis vad som helst och utan att behöva lämna någon form av säkerhet. Fördelen med båtlånet är att det är anpassat till just ditt ändamål.

Andra alternativ till båtägande

Även om drömmen är stor kanske du får acceptera att det inte finns möjlighet att köpa båt just nu, om så är fallet. Då kan du istället titta på vilka andra alternativ det finns. Idag finns det t.ex. möjlighet att hyra båt under kortare perioder, som en vecka på sommaren. Du kan även följa med på seglingsturer eller ta en kurs inom segling för att få befinna dig ute på vattnet.

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ezy